Ένθετο Οικονομία: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία των τιμών στο ρεύμα

Επιστροφή στις ήσυχες ημέρες του καλοκαιριού του 2021 για τις τιμές του ρεύματος. Καθοριστικός ο ρόλος των ισχυρών ανέμων και η καθοδική πορεία των τιμών του φυσικού αερίου.   Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική αποκλιμάκωση στη χονδρική τιμή του ρεύματος καθώς οι ισχυροί άνεμοι συμβάλλουν στη μείωση της τιμής του κάτω από τα 100 ευρώ. Σε συνδυασμό και με τη καθοδική πορεία των τιμών του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ αναμένεται να δώσει ανάσα στα κρατικά ταμεία, δημιουργώντας  δημοσιονομικό χώρο για κάλυψη άλλων αναγκών. Η αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου- αναμένεται να αποτυπωθεί και στις χρεώσεις λιανικής ρεύματος για τον Φεβρουάριο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Χρεώσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του Ιανουαρίου.

Αντίθετη πορεία ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου με το brent να ξεπερνά τα 87 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για  ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα, κορυφαίος εισαγωγέας αργού.

Ανανεώθηκε για 12η εβδομάδα το “καλάθι του νοικοκυριού”. Με βάση τα νέους τιμοκαταλόγους που κοινοποίησαν τα σούπερ μάρκετ στο υπουργείο Ανάπτυξης στο 95% των προϊόντων, η τιμή παρέμεινε σταθερή ή καταγράφει μείωση.

Ελκυστική παραμένει για τους ξένους επενδυτές η ελληνική αγορά ακινήτων. Υπήκοοι από χώρες της Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ εκφράζουν ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου όχι μόνο στα δημοφιλής νησιά, αλλά και σε πιο εναλλακτικούς προορισμούς όπως επίσης και για το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος