Ένθετο Οικονομία: Οι αλλαγές για εργαζόμενους συνταξιούχους και ασφαλισμένους οφειλέτες – Μέσω κάρτας η καταβολή των επιδομάτων

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Καταργείται η περικοπή της σύνταξης όσων θα συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότηση. Ποια κοινωνικά επιδόματα θα καταβάλλονται μέσω κάρτας. Αναβολή στη συνεδρίαση του OPEC+ για την παραγωγή πετρελαίου. Διαφωνίες στους κόλπους του Οργανισμού. Στο τέλος του μήνα οι αποφάσεις που θα καθορίσουν και την πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού. Δείτε τα σημαντικότερα θέματα στο Ένθετο Οικονομία του Ertnews.

Η αγορά των ακινήτων

Με ρυθμό 11,9% «έτρεξαν» οι αυξήσεις των τιμών των διαμερισμάτων στη χώρα το γ΄ τρίμηνο του 2023, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία της τελευταίας, τουλάχιστον, τριετίας, καθιστώντας πανάκριβη τη στέγη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, με βάση την παλαιότητα του ακινήτου, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των νέων διαμερισμάτων, δηλαδή ηλικίας έως 5 ετών, διαμορφώθηκε στο 11,6% και των παλαιών στο 12,2%.

Ποια επιδόματα θα εξακολουθούν να πιστώνονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Σε κάρτες που θα χορηγηθούν σε όλους τους δικαιούχους θα πιστώνεται το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών επιδομάτων. Η κυβέρνηση θέλει να τονώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ηλεκτρονικές πληρωμές και ενσωματώνει στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ακόμη και κληρώσεις με έπαθλα προκειμένου να μην διακινούνται τα ποσά των επιδομάτων με χαρτονομίσματα.

Επικουρικές Fast Track

Διέξοδο σε χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ που έως τώρα δε μπορούσαν να πάρουν σύνταξη λόγω χρεών, επέκταση του επιδόματος μητρότητας, αλλά και μηδενισμό της παρακράτησης στη σύνταξη για όσους συνταξιούχους συνεχίζουν να εργάζονται, φέρνει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος