ertnews.gr

Ενοίκια: Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές παρά την πανδημία – Απαντήσεις από φοροτεχνικό (video)

21/05 10:08
Ενοίκια: Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές παρά την πανδημία – Απαντήσεις από φοροτεχνικό (video)

Οι τιμές των ενοικίων ανέβηκαν πολύ το 2019. Η πανδημία μείωσε λίγο τις τιμές των ενοικίων όμως παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω της μεγάλης ανόδου λίγο πριν την πανδημία είπε το πρωί στην ΕΡΤ1 ο φοροτεχνικός Αγαμέμνων Σταυρόπουλος.

Μας ρωτάτε – Σας απαντάμε

  • Έχει λήξει η ισχύς του μισθωτηρίου συμβολαίου, αλλά η μίσθωση συνεχίζεται κανονικά με προφορική συμφωνία. Πρέπει να το δηλώσω στο taxisnet;

Και να μην δηλώσουμε την ανανέωση, το taxisnet, εφόσον δεν έχει δηλωθεί λύση του συμβολαίου θεωρεί τη μίσθωση ενεργή.

  • Υπάρχουν εκπτώσεις στα ενοίκια του Μαΐου;

Υπάρχουν και εκπτώσεις και πλήρη απαλλαγή από τα ενοίκια για συγκεκριμένες κατηγορίες όπως αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου από του υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική εγκύκλιος.

  • Πότε γίνονται οι δηλώσεις covid για την απαλλαγή ή τις εκπτώσεις μισθωμάτων Απριλίου;

Για τον Απρίλιο δεν έχει ανοίξει ακόμα η σχετική εφαρμογή. Θα πρέπει να ανοίξει άμεσα και να δοθεί ικανός χρόνος ώστε να προλάβουν να τις δηλώσουν όλοι.

  • Είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου, ο μισθωτής δικαιούταν μειωμένο ενοίκιο, αλλά δεν έχω πάρει αποζημίωση και η Δ.Ο.Υ. μου λέει ότι δεν την δικαιούμαι επειδή ο μισθωτής έχει προβεί σε υπεκμίσθωση.

Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει το κράτος να αντιμετωπίσει άμεσα. Είναι πολύ διαδεδομένη η υπεκμίσθωση, ειδικά σε ορισμένα επαγγέλματα, και θα πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση. Γιατί διαφορετικά, όλοι οι ιδιοκτήτες θα απαγορεύουν την υπεκμίσθωση σε όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version