Ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις στις δηλώσεις Covid (video)

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που θέλουν να κάνουν διορθώσεις στις αιτήσεις τους, για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020. Μετά τη διόρθωση των λαθών, οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν εντός του Απριλίου.

Προθεσμία μέχρι τις 19 Απριλίου έχουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν μήνυμα από την ΑΑΔΕ για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις covid της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του TAXIS, ο ιδιοκτήτης κλικάρει την επιλογή ακίνητα, στη συνέχεια επιλέγει τις δηλώσεις covid και αμέσως μετά εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς του κωδικούς. Εκεί, ενημερώνεται για την πορεία των δηλώσεων που έχει υποβάλει και για τυχόν λάθη που έχουν γίνει αιτία να απορριφθεί η δήλωσή του.

“Οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί, για συμψηφισμούς ή πίστωση χρημάτων και για οφειλές αποζημιώσεων”, επισημαίνει ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, φοροτεχνικός.

Μετά τη διόρθωση των λαθών θα γίνει επαναξιολόγηση της αίτησης, με στόχο την αποζημίωση των ιδιοκτητών εντός του Απριλίου. Το αργότερο έως τη Δευτέρα, ξεκινά η πίστωση των αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια του Ιανουαρίου.

“Είδαμε μία εξαιρετική πλατφόρμα με ενημέρωση για τις δηλώσεις, αλλά δεν είδαμε τα χρήματα”, δήλωσε ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Μέχρι τις 12 Απριλίου, εξάλλου, έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν τις μισθώσεις που έχουν λήξει μέχρι τις 12 Ιουνίου του 2020, διαφορετικά θα θεωρούνται ενεργές.

Ρεπορτάζ: ‘Ακης Αθανασόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος