Ενέργεια: Αποκαλυπτήρια για τις νέες τιμές και τον μηχανισμό επιδοτήσεων

Array

Αύριο Τρίτη οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν για τον Οκτώβριο και την Τετάρτη θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου για τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο, με γνώμονα την στήριξη αλλά και την εξοικονόμηση.

Υπάρχουν εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες, θα δούμε τους παρόχους να ανακοινώνουν κάποιες μειώσεις, καθώς για τον μήνα Σεπτέμβριο φαίνεται ότι η μέση τιμή χονδρικής έχει συγκρατηθεί περίπου στα 430 ευρώ η μεγαβατώρα.

Τη σκυτάλη θα παραλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος για να ανακοινώσει τη νέα επιδοματική πολιτική για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Στο ηλεκτρικό ρεύμα οδεύουμε προς μια κλιμακωτή επιδότηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλίμακα θα έχει τρία με τέσσερα κλιμάκια. Υιοθετείται μια αντίστροφη προοδευτική κλίμακα που θα συνδέει το ποσό της επιδότηση με την κατανάλωση, ώστε όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση του νοικοκυριού, τόσο μικρότερο να είναι το ποσό της επιδότησης, χωρίς όμως να μένει κάποιος εκτός του συστήματος.

Ως πρόσθετο κίνητρο εξοικονόμησης ενέργειας έρχεται ένα σύστημα σύγκρισης της κατανάλωσης της φετινής χρονιάς με την περσινή. Όπου προκύψει εξοικονόμηση της τάξης του 10-15% αυτή η επιδότηση ανά κιλοβατώρα θα προσαυξάνεται.

Στο φυσικό αέριο υπάρχει σχέδιο για οριζόντια επιδότηση τις τιμής.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος