Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, χωρίς αποκλεισμούς και άνιση αντιμετώπιση

Array

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, συζητήθηκε το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού των μικρομεσαίων και ειδικότερα των πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και την ανάγκη που έχουν αυτές οι επιχειρήσεις να ενημερωθούν και να στηριχθούν για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης ο Ε.Σ.Α. επισημαίνει πως: «Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η “Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ” του προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” του ΕΣΠΑ 2021-2027, αποκλείοντας όμως όσες επιχειρήσεις έχουν λιγότερους από πέντε εργαζόμενους.

Με σκοπό να διεκδικήσει την μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή χωρίς αποκλεισμούς και άνιση αντιμετώπιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έστειλε την κάτωθι επιστολή στον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κύριο Ιωάννη Τσακίρη».

Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητέ Υπουργέ,

Με αφορμή την προδημοσίευση της «Δράσης 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027, όπου σωστά τονίζεται ότι η πλειονότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από υποστήριξη ως προς την κρίσιμη ψηφιακή μετάβαση και την ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών, διαπιστώσαμε ότι στις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον πέντε (5) Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης).

Αγαπητέ Υπουργέ, επειδή η διάθεσή σας να στηρίξετε τις μικρές επιχειρήσεις αποδείχθηκε από τη συνεργασία μας στην δημιουργία του προγράμματος επιχορήγησης “e-λιανικό” που βοήθησε πολλές μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να εισαχθούν στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων της χώρας (περίπου το 75%), που είναι εκείνες που διαθέτουν λιγότερους από πέντε εργαζόμενους από το πρόγραμμα «Δράσης 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027, εκτός εάν προβλεφθεί νέο ειδικό πρόγραμμα με συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων και εταιρειών με έως πέντε άτομα προσωπικό.

Είμαστε βέβαιοι ότι ενστερνίζεστε το δίκαιο αίτημά μας, που σκοπό έχει να προχωρήσουμε με επιτυχία όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και άνιση αντιμετώπιση, σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία για το εμπόριο και την οικονομία μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος