ertnews.gr

Ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

05/02 18:04
Ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Στην έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου προχωρά το ελληνικό Δημόσιο με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει την τιμολόγηση του ομολόγου, να εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί “στο κοντινό μέλλον”.

Tο Δημόσιο έχει προσλάβει για την κοινοπρακτική έκδοση τις τράπεζες Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan και Nomura. Η πρώτη τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή των τραπεζών έλαβε χώραν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Δημόσιο στοχεύει στην άντληση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της δημιουργίας του “αποθεματικού” ασφαλείας που πρόκειται να δημιουργήσει.

Η Αθήνα ευελπιστεί να συγκεντρώσει συνολικά έως 9-10 δισ. ευρώ απο τις τρείς εκδόσεις ομολόγων που προγραμματίζει μέχρι το αναμενόμενο τέλος του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018. Το 7ετές ομόλογο είναι η πρώτη από αυτές τις εκδόσεις.

Σ’αυτό το ποσό θα μπορούσαν να προστεθούν 10 δισ. ευρώ από τα δάνεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αν όλα πάνε καλά ώστε να ενισχυθεί το “μαξιλάρι” ρευστότητας που θέλει να δημιουργήσει για να βγεί αυτοδύναμα στις αγορές μετά το επιδιωκόμενο τέλος του μνημονίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version