ertnews.gr

Σύσκεψη για τη ρευστότητα των τραπεζών

05/07 21:53
Σύσκεψη για τη ρευστότητα των τραπεζών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας

Σύσκεψη τραπεζικών στελεχών για να εξετασθεί η κατάσταση στο πιστωτικό σύστημα της χώρας ενόψει της  συνεδρίασης της ΕΚΤ τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στις 22.00, το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου, στην Εθνική Τράπεζα, υπό την πρόεδρο της Εθνικής και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκας Κατσέλη.

Επίσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, θα πάρει μέρος στη σύσκεψη. Οι τράπεζες αναμένεται να ξανανοίξουν μεθαύριο Τρίτη, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν χωρίς γενναία ένεση ρευστού. Οι οικονομικές εφημερίδες έχουν γράψει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα ζητήσει από την ΕΚΤ 6 δισεκατομμύρια ευρώ ως επείγουσα βοήθεια.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: “η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι”.

Πηγές: Α΄ Πρόγραμμα, APE/MPE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version