ertnews.gr

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου (video)

18/06 21:20
Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου (video)

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2,6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατ. Το 30,8% αυτών είναι χρεωστικές, το 13,3% πιστωτικές και το 55,8% μηδενικές.Δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.
Υπενθυμίζεται ότι τα φυσικά πρόσωπα που θα εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος, θα έχουν έκπτωση 2%. Οι δόσεις φέτος θα είναι συνολικά 8 μηνιαίες, αντί για τρεις διμηνιαίες. Για τα νομικά πρόσωπα, η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί για έξι. Ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για πέντε, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με την ΑΑΔΕ να εκμεταλλεύεται τη τεχνολογία δίνοντας τη δυνατότητα η μεταβίβαση ακινήτων να ολοκληρώνεται σε 3 ημέρες με υποβολή αίτησης μέσω email στις εφορίες.

Mέχρι το τέλος Οκτωβρίου μπορούν να αναστείλουν τις φορολογικές υποχρεώσεις του Ιουνίου

* εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που πλήττονται,

* ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και

* όσοι νοικιάζουν κατοικία σε παιδί που σπουδάζει σε περιοχή εκτός της μόνιμης κατοικίας.

Έως τα μέσα Ιουλίου αναμένονται και οι αποφάσεις για το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα “Θα υπάρξει γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου”

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να ενημερωθεί το σύστημα για τις πληρωμές των φορολογουμένων, οι οποίοι ενώ ήταν συνεπείς δεν φαίνεται στο TAXISnet.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version