ertnews.gr

Νέα αντίμετρα στην ατζέντα του Eurogroup

24/03 06:09
Νέα αντίμετρα στην ατζέντα του Eurogroup

φωτογραφία αρχείου EPA/STEPHANIE LECOCQ

Νέα αντίμετρα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία θα συζητήσουν σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει το σήμερα το απόγευμα το Eurogroup.

Η έκδοση ευρωομολόγου ή ομολόγου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (corona bond), η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου για την ανεργία είναι προτάσεις που εξετάζονται, ενώ βασικό θέμα αναμένεται να είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε χθες ότι η απάντηση της ευρωζώνης στην ταχεία εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού «δεν θα έχει όρια» αλλά θα έχει «πολλή αλληλεγγύη» μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στο πυρήνα της.

«Αυτή είναι η αποφασιστικότητά μου ως υπουργού στην Πορτογαλία και στο Eurogroup», δήλωσε ο Σεντένο, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Πορτογολίας.

Στο μεταξύ το ECOFIN ενέκρινε τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, δίνοντας την απαιτούμενη ευελιξία στα κράτη -μέλη, και την Ελλάδα, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποκλίνοντας από τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version