ertnews.gr

Με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων (video)

04/06 18:48
Με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων (video)

Με ρυθμούς «χελώνας» προχωρά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Από τα 6,3 εκατομμύρια έχουν υποβληθεί μόλις 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις.

Σε 536.128 ανέρχονται τα χρεωστικά εκκαθαριστικά με μέσο φόρο 706 ευρώ και το συνολικό ποσό του συμπληρωματικού φόρου στα 382 εκατ. ευρώ. Πίσω παίρνουν χρήματα 211.048 φορολογούμενοι, κατά μέσο όρο 307 ευρώ, ενώ περισσότερες από τις μισές δηλώσεις, 836.611 στο σύνολο, είναι μηδενικές.

Στο μεταξύ, χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου που έσπευσαν να υποβάλουν τη δήλωση, διαπιστώνουν τώρα ότι άλλαξε η βεβαίωση αποδοχών για τα εισοδήματα του 2017. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανέβασε νέο αρχείο βεβαιώσεων συντάξεων με διορθωμένα καθαρά φορολογητέα ποσά. Αποτέλεσμα, οι συνταξιούχοι στους οποίους υπάρχουν διαφοροποιήσεις να είναι αναγκασμένοι να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση βάσει των νέων στοιχείων.

Στο τέλος του καλοκαιριού αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης που θα οριστικοποιηθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, και θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΒίντεοΡεπορτάζ: Χρ. Παπασταύρου
Πηγή: ΕΡΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version