ertnews.gr

Γ. Δραγασάκης: Το ΥΠΟΙΑΝ θα λειτουργήσει ως υπ. «προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων»

14/03 19:27
Γ. Δραγασάκης: Το ΥΠΟΙΑΝ θα λειτουργήσει ως υπ. «προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων»

Φωτό αρχείου: EUROKINISSI//Γ. Παναγόπουλος

Το υπουργείο Οικονομίας θα λειτουργήσει ως υπουργείο «προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων» και στην κατεύθυνση αυτή, ήδη δρομολογούνται τα απαραίτητα μέτρα που θα διευκολύνουν τη διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λεβίν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρουσίασε την υποψηφιότητα της πόλης του Εκατερίνμπουργκ για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO 2025 ενώ ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια και η πορεία ανάκαμψης προσφέρουν σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία.

Κλείνοντας, ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία των οικονομικών φορέων των δύο χωρών, ζητώντας από τον κ. Λεβίν να μεταφέρει το μήνυμα αυτό προς τη ρωσική πολιτική ηγεσία, αλλά και ιδιωτικούς φορείς.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, ενώ στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version