ertnews.gr

Eurostat: Στο 0,5% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο

17/11 13:32
Eurostat: Στο 0,5% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο

Στο 0,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, σε σχέση με -0,1% το Σεπτέμβριο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat χρησιμοποιεί τον εναρμονισμένο δείκτη καταναλωτή για τον υπολογισμό του πληθωρισμού. Ο τελευταίος διαφέρει από τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή που εμφάνισε αποπληθωρισμό τον Οκτώβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πληθωρισμός με βάση τον εθνικό δείκτη καταναλωτή ήταν αρνητικός (αποπληθωρισμός) 0,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο.

Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο ήταν 0,5% από 0,4% το Σεπτέμβριο και 0,1% τον Οκτώβριο του 2015.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν επίσης 0,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με 0,4% το Σεπτέμβριο και 0% ένα χρόνο πριν. Αρνητικοί ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο σε έξι κράτη μέλη της ΕΕ.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία και την Κύπρο (-1%).

Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,9%) και την Αυστρία (1,4%). Σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε 21.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version