ertnews.gr

Αύξηση δόσεων για φόρο εισοδήματος & ΕΝΦΙΑ – Με μειωμένο επιτόκιο οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου (video)

12/06 08:17
Αύξηση δόσεων για φόρο εισοδήματος & ΕΝΦΙΑ – Με μειωμένο επιτόκιο οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου (video)

Σε ρύθμιση των φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου Σεπτεμβρίου για όσους έκαναν χρήση του δικαιώματος αναστολής προχωρά η κυβέρνησή. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οφειλές από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο που είχαν ανασταλεί θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο. Θα υπάρξει η δυνατότητα να αποπληρωθούν σε 12 ή 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο και μάλιστα από το 2021.

Τις εξαγγελίες αυτές έκανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι με στόχο την ενδυνάμωση της ρευστότητας των φορολογούμενων, αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ:
Στα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις γίνονται 8 μηνιαίες, αντί 3 διμηνιαίων.
Στις εταιρείες οι δόσεις θα είναι 8 μηναίες, αντί 6.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να πληρώνουν σε 6, αντί για 5 δόσεις.
Στη «λογική της επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων», για να πληρώσουν λιγότερα οι φορολογούμενοι, αλλά και προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της ροής εσόδων στα ταμεία, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και πως όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις τους, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version