ertnews.gr

Άντληση 2,5 δισ. ευρώ από την πρώτη μεταμνημονιακή έξοδο στις αγορές (video)

30/01 13:33
Άντληση 2,5 δισ. ευρώ από την πρώτη μεταμνημονιακή έξοδο στις αγορές (video)

Με επιτόκιο 3,6% έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το πενταετές ομόλογο, από το οποίο το δημόσιο θα αντλήσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζήτηση ξεπέρασε οριακά τα 10 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το αποτέλεσμα της πρώτης μετά το μνημόνιο εξόδου της χώρας στις αγορές ξεπέρασε τις προσδοκίες, πολύ περισσότερο επειδή στην έκδοση μετείχαν μακροπρόθεσμοι επενδυτές, περιορίζοντας σημαντικά τον αριθμό των κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Υποχωρούν στο 2,937% το 5ετές ομόλογο, στο 3,8% το 10ετές

Θετικό βήμα για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει την έκδοση του 5ετούς ομολόγου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και τα ξένα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη γερμανική Handelsblatt «επιτυχής ήταν η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Με την έκδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, οι επενδυτές έπεσαν πάνω στο ομόλογο. Η ζήτηση ήταν τετραπλάσια».

«Για πρώτη φορά μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο, η Ελλάδα βγήκε στις αγορές με πενταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ», σημειώνει η FAZ.

Επιταχύνονται οι διεργασίες για τα κόκκινα δάνεια

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο πλαίσιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

Αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Εποπτικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σχετική είδησηE. Τσακαλώτος: Συμβούλεψα τη ΝΔ να μην έχει τη χαιρεκακία ως βάση της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου, Μιχαήλ Γελαντάλις, Γιώργος Παππάς, Θάνος Τσίρος
Πηγή: ΕΡΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version