Ελλάδα 2.0: Πάνω από 30 δισ. € για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που ενέκρινε το ECOFIN (video)

Περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2026, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης που εγκρίθηκε από το ECOFIN. Για ιστορική στιγμή μίλησε ο πρωθυπουργός.

Στην τελική φάση της διαδικασίας υπογραφής της σχετικής χρηματοδοτικής σύμβασης με την Κομισιόν περνά πλέον το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μετά και το πράσινο φως από το ECOFIN.

«Τώρα ξεκινά η σκληρή δουλειά καθώς επιταχύνουμε τα σχέδια μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της ψηφιοποίησης και των υποδομών, οδηγώντας σε ένα λαμπρότερο μέλλον όλους τους πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Η μεγάλη πρόσκληση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων που περιλαμβάνονται στα Εθνικά Σχέδια.

Για «ένα σχέδιο που θα δημιουργήσει υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση, πολλές θέσεις απασχόλησης και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Έρχονται έτσι στην Ελλάδα σταδιακά 30,5 δισεκατομμύρια ευρώ που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή. Και θα επηρεάσουν τη ζωή κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι για το μικροκομματικό συμφέρον της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Για το 2021 η Αθήνα στοχεύει να λάβει 7,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 δισ. ευρώ της προκαταβολής στα τέλη Ιουλίου και ακόμη 3,5 δισ. ευρώ στα τέλη του 2021, υπό την προϋπόθεση ότι έχει εκπληρώσει τα ορόσημα που έχουν τεθεί στο Σχέδιο.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος, Ραλλού Αλεξοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος