Ε. Πάνος (ενεργειακός επιθεωρητής) στο Πρώτο: Αύξηση από ένα έως τρία λεπτά ανά κιλοβατώρα στην τιμή του ρεύματος αναμένεται από Μάιο σε Ιούνιο (audio)

Σύνοψη
  • Πιθανόν να χρειαστεί να δοθούν πάλι κάποιες ενισχύσεις τύπου επιδοτήσεων για τις επιπλέον επιβαρύνσεις που θα προκύπτουν

«Μπορεί αυτή τη στιγμή να δούμε μια αύξηση της τάξης των ενός, δύο ή τριών λεπτών την κιλοβατώρα από Μάιο σε Ιούνιο. Αυτό μένει λίγο να το δούμε κλείνοντας τον μήνα, για να δούμε τελικά πώς διαμορφώνεται πλήρως ο μέσος όρος των τιμών χονδρεμπορικής» ανέφερε ο ενεργειακός επιθεωρητής, Ευάγγελος Πάνος στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, σχετικά με την άνοδο στις τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας και το τι συνεπάγεται για τον καταναλωτή.

«Είμαστε ήδη σχετικά κοντά στο ψυχολογικό όριο των 15 λεπτών της κιλοβατώρας, οπότε πιθανόν να χρειαστεί να δοθούν πάλι κάποιες ενισχύσεις τύπου επιδοτήσεων για τις επιπλέον επιβαρύνσεις που προκύπτουν. Τα 1-2 λεπτά την κιλοβατώρα, αν το κάνουμε αθροιστικά από μήνα σε μήνα προκύπτει μια σημαντική διαφορά. Δεν είναι μικρή» συνέχισε ο κ. Πάνος.

Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτό πρακτικά, αν για παράδειγμα ένα νοικοκυριό πληρώνει 100€ λογαριασμό, εξήγησε ότι θα φτάσει περίπου τα 110.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τον Ιούλιο ενδεχομένως να έχουμε νέα αύξηση της τάξης των 1-2 λεπτών και το ζήτημα είναι ότι θα αθροιστούν οι αυξήσεις Μαΐου και Ιουνίου. «Γι’ αυτό και λέω ότι θα πρέπει να δούμε λίγο τι θα κάνει και το Υπουργείο όσον αφορά τις αντίστοιχες επιδοτήσεις που είχε δώσει και πέρσι».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Αν παρατηρήσουμε λίγο και την περσινή πορεία των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, είδαμε ότι ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο υπήρχε μία πτωτική πορεία των τιμών, από τον Ιούνιο και μετά, ειδικά μέχρι και τον Σεπτέμβρη, κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο είχαμε πάρα πολύ σημαντικές αυξήσεις λόγω και της αύξησης κατανάλωσης ενέργειας του καλοκαιριού, είτε λόγω κλιματισμού είτε που σιγά σιγά ανοίγει και η τουριστική περίοδος. Γενικότερα, έχουμε αυξημένες ανάγκες οι οποίες αυξημένες ανάγκες είναι και τις βραδινές ώρες. Όταν λοιπόν οι αυξημένες ανάγκες μας είναι και τις βραδινές ώρες όπου εκεί η τιμή χονδρεμπορικής του ρεύματος είναι πάρα πολύ υψηλή, ειδικά 20:30-20:30, εκεί παρατηρούνται πάρα πολύ υψηλές τιμές» περιέγραψε ο κ. Πάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος