ΔΙΜΕΑ: Έλεγχοι για τα καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών (second-hand)

Η λειτουργία των καταστημάτων τα οποία πωλούν μεταχειρισμένα είδη (second-hand) έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ΔΙΜΕΑ.

Το θέμα απασχόλησε πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Θάνου Τσαγγάρη και μελών του ΔΣ, με τον διοικητή της ΔΙΜΕΑ, Χαράλαμπο Μελισσηνό και των αρμοδίων διευθυντών.

Οι εκπρόσωποι του Ε.Σ.Α. υπογράμμισαν την αυξανόμενη παρουσία των καταστημάτων τα οποία πωλούν μεταχειρισμένα είδη (second-hand) και εξέφρασαν προβληματισμό για τις συνέπειες της διαρκούς εξάπλωσης τους στην αγορά.

Όπως επισημάνθηκε ενδέχεται να οδηγήσει σε αθέμιτο ανταγωνισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν με βάση τους κανόνες και τις ισχύουσες διατάξεις.

Ο κ. Τσαγγάρης εξέφρασε την ανησυχία του για τη συγκεκριμένη κατηγορία καταστημάτων διότι, όπως είπε, συχνά πωλούν εκτός από μεταχειρισμένα είδη και προϊόντα παραποιημένα ή προϊόντα απομιμήσεις, κοινώς αποκαλούμενα ως «μαϊμούδες», δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες, δεν τηρούν τους υγειονομικούς κανονισμούς, παραβιάζουν τη νομοθεσία και τελικά δημιουργείται αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ιδιαίτερη έμφαση επίσης, δόθηκε και στους υγειονομικούς κανόνες που πρέπει να τηρούν.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έχει ενημερωθεί από το σύλλογο και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Γεωργιάδης, προκειμένου να εξεταστεί εάν τα καταστήματα αυτά έχουν λάβει τη σχετική άδεια έναρξης, πριν τη λειτουργία τους.

Η ΔΙΜΕΑ σε συνέχεια αυτής της συνάντησης, αλλά και στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, έχει προχωρήσουν σε ενδελεχείς ελέγχους και παρακολουθεί το ζήτημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία των καταναλωτών.

Όπως σχολίασαν στελέχη της ΔΙΜΕΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη έχει ελεγχθεί μεγάλος αριθμός αυτής της κατηγορίας καταστημάτων, ενώ οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος