Πέτερ Αλτμάιερ: Δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ το 2015

ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Σωστή επιλογή και δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) την απόφαση του 2015 να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Υπήρχαν έντονες συζητήσεις το 2015 στην Ευρώπη για την Ελλάδα και την ευρωκρίση», είπε ο Αλτμάιερ μιλώντας στην Ένωση Ξένου Τύπου (VAP) στο Βερολίνο. «Ειδικά για την Ελλάδα υπήρχαν πολλοί που ήθελαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ» θύμισε ο χριστιανοδημοκράτης Αλτμάιερ, ο οποίος ήταν τότε υπουργός Καγκελαρίας και δεξί χέρι της Μέρκελ.

«Επιμείναμε να γίνουν αποδεκτά από την Ελλάδα και να εφαρμοστούν τα μέτρα της διεθνούς κοινότητας και ταυτόχρονα είπαμε ότι θα βοηθήσουμε την Ελλάδα ως δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», είπε ο Άλτμάιερ. «Μετά από πέντε χρόνια», συμπλήρωσε, «μπορούμε να πούμε ότι αυτή η επιλογή ήταν σωστή και την περάσαμε κόντρα σε πολλές αντιστάσεις και στην ίδια τη Γερμανία».

Ταυτόχρονα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας διαπίστωσε ότι η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας δεν οδήγησε σε διάλυση της ΕΕ, αντίθετα ενισχύθηκε η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών της Ένωσης. «Σημαντικό μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είναι το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος