Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου σε αναζήτηση ελπίδας: «Οι εκλογές πέρασαν αλλά λύση δεν ήρθε ακόμα» – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 4/11

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη εύρεση λύσης στο πρόβλημα που απασχολεί 70.000 Έλληνες δανειολήπτες, εγγυητές, δευτεροεγγυητές και κληρονόμους καλώντας σε συγκεντρώσεις το Σάββατο 4 Νοεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.

Με τίτλο «οι εκλογές πέρασαν – Λύση δεν ήρθε ακόμα» η Επιτροπή αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η Πρωτοβουλίας μας, από το καλοκαίρι του 2022 με παρουσία σε κάθε επίπεδο, με συνεχή και σταθερή ενημέρωση, δράσεις, επίσημες συναντήσεις, ανοιχτές κινητοποιήσεις παράλληλα και με την κατατεθειμένη εδώ και καιρό πρότασή μας, προς όλα τα κόμματα για άμεση Πολιτική λύση-Νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου, συνεχίζει δυναμικά. Ασφυκτιούμε και λόγω της τοκογλυφικής ισοτιμίας, βρισκόμαστε ήδη σε κίνδυνο άμεσων πλειστηριασμών ακόμα και πρώτης κατοικίας».

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου «τα δάνεια σε ρήτρα ελβετικού φράγκου είναι εγκληματική κανονικότητα. Όχι άλλος εμπαιγμός και σιωπή από την Πολιτεία».

Συνδανειολήπτες-τριες

• Πέρασαν και όλες οι εκλογικές διαδικασίες, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, όμως για τα δάνειά μας, τίποτα και κανείς, δεν έπραξε το παραμικρό. Είναι διάχυτη η απογοήτευση και η απελπισία, για την εγκληματική κανονικότητα που έχει επιβληθεί από τις τράπεζες με την «σιωπή» όλων των κυβερνήσεων, στο τριπλασιασμό των οφειλών, της αύξησης των δόσεων και λόγω αισχρής πολιτικής στη «δήθεν αγοράς και πώλησης του Ελβετικού», με ευθύνη των κυβερνήσεων, πάνω στα δάνειά μας.

Συνεχίζεται ασταμάτητα ο εμπαιγμός σε κάθε επίπεδο. Η ισοτιμία του Ελβετικού φράγκου, έφτασε στο 0.92 και με πρόβλεψη ακόμα και 0.85.

Η τελευταία κατευθυνόμενη και προαναγγελθείσα από τον προηγούμενο υπουργό κ. Στουρνάρα απόφαση του Αρείου Πάγου του 2023 και σε χρόνο ρεκόρ, εξανέμισε κάθε τελευταία αυταπάτη για «δικαστικές λύσεις» στο πρόβλημά μας. Πολύ περισσότερο που οι Αρεοπαγίτες χρησιμοποίησαν πολιτικά και όχι νομικά επιχειρήματα, επιβεβαιώνοντας ότι το παιχνίδι παίζεται στο πολιτικό πεδίο, αυτό που από την αρχή λέει η επιτροπή. Όπου θέλουν είναι πολιτικό και νομοθετούν, όπου θέλουν να σε αποφύγουν, σε πετούν στις «τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».

Το θέμα πλέον δεν, είναι στα χέρια βουλευτών και υπουργών, αλλά σε επίπεδο αποφάσεων της κυβέρνησης και μόνο. Αυτή είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία, που όλοι μας δεν πρέπει να αγνοούμε και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν.

Η αλήθεια είναι σκληρή και την ξέρουν πια όλοι. Σε κάθε επίπεδο, Ελλάδα, Ευρώπη, δικαστήρια και φορείς: Είναι μοναδικό το ελληνικό φαινόμενο τα δάνειά μας.

Καλούμαστε να πληρώνουμε υπερδιπλάσια από αυτά που δανειστήκαμε.

Φτάσαμε σήμερα σε δηλώσεις του νέου υπουργού οικονομικών του κ. Χατζηδάκη, πως: Το θέμα θα λυθεί από την Ευρώπη-παίζοντας τον Πόντιο Πιλάτο, γιατί  δείχνει να μην θέλει  να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη για την «νομοθετημένη εγκληματική κανονικότητα» μην «του φωνάξουν το τραπεζο-οικονομικο-πολιτικό σύστημα», αλλά ταυτόχρονα, βρήκε τρόπο να «νομοθετήσει» άλλη μια φορά τα αυτονόητα, υπέρ των Τραπεζών-funds, σαν ΛΥΣΗ…. ενώ ποτέ δεν είχε νοιαστεί και να αποστρέφεται με τηλεοπτικές μαεστρίες την οποιαδήποτε δίκαιη λύση και για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, «τους νοικοκυραίους» όπως τους αποκαλεί.

 Ήδη άρχισαν οι βίαιες εξώσεις οικογενειών και αυτό θα είναι ένα καθημερινό μοτίβο και κανένας ποτέ δεν αναφέρεται σε αυτό-άλλη εγκληματική κανονικότητα.

ΕΙΔΙΚΑ στα δάνειά μας, που κανείς δεν αρνείται να πληρώσει, αλλά να πληρώσουμε σε αυτά που πήραμε.

Δεν ζητάμε χάρες-απαιτούμε το αυτονόητο που τόσα χρόνια μας στέρησαν, με ευθύνη της Τράπεζας Ελλάδος -Τραπεζών – Κυβερνήσεων, «σωπαίνοντας και σπρώχνοντας το πρόβλημα στο μέλλον, αδύναμοι να αντισταθούν, όπως αποδεικνύεται στις απαιτήσεις των τραπεζών και funds»

•  Η κυβέρνηση με αυτήν την στάση της, αναδείχτηκε ο υποστηρικτής του Καιάδα του Ελβετικού φράγκου, συμπαραστάτης των Τραπεζών και των κορακιών- funds, υποδεικνύοντας με τον πιο απαξιωτικό και ξεκάθαρο τρόπο και με κάθε μέσο, τον Καιάδα του ελβετικού φράγκου σαν μονόδρομο, πλαισιώνοντας τον με τον ηλεκτρονικό Καιάδα του εξωδικαστικού για τη «διευκόλυνση» της πορείας προς την άβυσσο.

• Μαζί με τη στάση αυτή, τελείωσαν και οι εκλογικές αυταπάτες. Ότι φωνάζοντας απ’ τα πληκτρολόγια «μαύρο κλπ.», ότι «πιάνοντας βουλευτές να τους ενημερώσουμε και να τους πείσουμε», ότι «περιμένοντας τη φωνή της λογικής να επικρατήσει», θα λυθεί το πρόβλημά μας. Δυστυχώς και πάλι,  αυτοδιαψεύστηκαν και όσοι πίστεψαν στο: «κάτι θα γίνει, υπομονή» και ξέρουμε πως παραμένει  κοροϊδία και  διαιώνιση του προβλήματος μας.

Οι μόνες φωνές που μπορούν κάτι να πετύχουν, είναι οι χιλιάδες φωνές στο δρόμο, που δε θα κάνουν πίσω στα ψέματα, στην τρομοκρατία, την κατασυκοφάντηση και στοχοποίηση. Οι φωνές που θα επιβάλλουν, όχι που θα «πείσουν» τα κοράκια και το πολιτικό και δικαστικό προσωπικό τους. Να πάρουμε την απόφαση και όλοι οι χαρακτηρισμένοι « νοικοκυραίοι» να μην ντρέπονται, στη γειτονιά, επειδή πήραν δάνειο σε ελβετικό για να πάρουν σπίτι. Χρειάζεται να βγει φωνή από εμάς πρώτα, ισχυρή και ξεκάθαρη.

Αυτός θα είναι και ο αναγκαστικός μονόδρομος από εδώ και πέρα.

Μπροστά μας έχουμε μία επιλογή: Σταθερά, επίμονα και ξεκάθαρα, για όλους, δίκαιη λύση, Πολιτική – Νομοθετική ρύθμιση, για βιώσιμα δάνεια και να σταματήσει η επίσημη τοκογλυφία, εις βάρος μας. Να μην παραδώσουμε τα σπίτια χωρίς αγώνα, ακόμα και αν χρειαστεί κάποιος δανειολήπτης-όπως πολλοί στην απελπισία τους «σκέφτονται»  να το «πληρώσει με αίμα, όποιος επιχειρήσει να το πλειστηριάσει.»

 Ας μην σωπαίνουμε εμείς οι δανειολήπτες, φτάνει πια η στοχοποίησή μας, αλλά να μην σωπαίνουν άλλο. Πολιτικοί και Πολιτεία. Η θηλιά των δανείων, μας ασφυκτιά. Δικαιούμαστε ως Έλληνες πολίτες το δίκιο μας. Η Ευρώπη, «άργησε πολύ» και έδωσε απλά σύσταση στην Ελλάδα».

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στην Αθήνα ( Υπ. Οικονομικών, Νίκης 5 Σύνταγμα) στις 12 π.μ, στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή & Ι. Δραγούμη στις 4 μ.μ. και στο Ηράκλειο Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας-Κτίριο Περιφέρειας Κρήτης στις 4 μ.μ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος