Χρ. Σταϊκούρας: Στα 4 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης των πολιτών μέχρι σήμερα

Στα μέτρα στήριξης των πολιτών και κυρίως των πιο ευάλωτων ομάδων εστίασε ο κ. Σταϊκούρας, από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, και εξέπεμψε μήνυμα για συνέχεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση μεριμνά για το σήμερα χωρίς όμως να υπονομεύει το αύριο, ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στο παγκόσμιο φαινόμενο της ακρίβειας, σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα, το σύνολο των μέτρων που έχουν ληφθεί ή δρομολογούνται μέσα στον Απρίλιο προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ», ενώ υπενθύμισε ότι από τις αρχές του 2020 «αντιδράσαμε άμεσα, δυναμικά και συγκροτημένα με μέτρα ύψους 43 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, απλώνοντας ευρύ δίχτυ προστασίας πάνω από νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και κρατώντας όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία». Και όλα αυτά, «διασφαλίζοντας ισχυρή αφετηρία επανεκκίνησης και εξαιρετικές προοπτικές για την οικονομία και τη χώρα μας».

«Η κρίση του πολέμου στην Ουκρανία πλήττει, αλλά δεν θα εκτρέψει την ελληνική οικονομία», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας  ότι «δεν θα δημιουργηθούν μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορούμε».

Παρά τις τεράστιες προκλήσεις και την υψηλή αβεβαιότητα «η ΝΔ έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί, και για αυτό είμαι βέβαιος ότι παρά τις μεγάλες φουρτούνες, η ελληνική οικονομία θα οδηγηθεί τελικά σε ένα περιβάλλον υψηλής και διατηρήσιμης μεγέθυνσης δημιουργίας πολλών και νέων θέσεων απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Πιστεύω βαθιά, ότι με ενότητα και πολιτική συνοχή θα τα καταφέρουμε», επισήμανε.

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ανάκαμψη του 2021 ήταν ισχυρή «καλύπτοντας τις απώλειες του 2020», η σύνθεση του ΑΕΠ βελτιώθηκε, καθώς καταγράφηκε σημαντική άνοδος, τόσο των επενδύσεων και των εξαγωγών, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων το 2021 υπερέβη κατά 15 δισ. ευρώ το 2019 και η ανεργία συρρικνώθηκε σημαντικά. «Η ανεργία διαμορφώνεται πλέον στα επίπεδα του 2010 και παρά το ότι μειώθηκε ο σχετικός δείκτης κατά τέσσερις μονάδες, εξακολουθούμε να μην πανηγυρίζουμε», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Προσυνέδριο της ΝΔ – Κ. Μητσοτάκης: Διαχειριστήκαμε και μετατρέψαμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος