Χρ. Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ η κρατική ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Σεπτέμβριο

Array

Τα 2 δισ. ευρώ θα προσεγγίσει η συνολική κρατική ενίσχυση, για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Όπως είπε μιλώντας σήμερα στον Realfm 97,8 οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα.

Η επιδότηση που είχε ανακοινωθεί για τον Αύγουστο ήταν 1,136 δισ. ευρώ, αλλά η εκτόξευση της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος στη χώρα μας (η τιμή της μεγαβατώρας αύριο θα φθάσει τα 616,38 ευρώ, 14,2% υψηλότερα από σήμερα), απαιτεί υψηλότερη κρατική ενίσχυση, προκειμένου οι καταναλωτές να πληρώνουν την κιλοβατώρα γύρω στα 15 λεπτά.

Όσον αφορά στο νέο πακέτο στήριξης που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, ο κ. Σταικούρας, τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ακόμα ο υπουργός Οικονομικών:
-Τόνισε ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού.
-Σημείωσε ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν τους φόρους τους χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.
-Υπογράμμισε ότι την καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας. Η πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, πρόσθεσε.
-Ξεκαθάρισε ότι το ύψος των παρεμβάσεων θα κριθεί από τρία βασικά οικονομικά μεγέθη που θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του Σεπτεμβρίου: το ύψος της ανάπτυξης για το δεύτερο 3μηνο του 2022, την πορεία των φορολογικών εσόδων για τον Αύγουστο, όπως επίσης και τις εισπράξεις από τον τουρισμό το καθοριστικό δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος