Χατζηδάκης: Αύξηση για το 87% των συνταξιούχων – Μείωση των εισφορών με το «νόμο Βρούτση» (video)

Array

«Θα δοθούν αυξήσεις, αλλά θα δοθούν σε διάφορα επίπεδα με διαφορετικούς τρόπους και σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι σωρευτική αύξηση» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενοι στους συνταξιούχους οι οποίοι ελπίζουν σε αυτό το «ξεπάγωμα» των συντάξεων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι για πάρα πολλούς συνταξιούχους οι αυξήσεις θα είναι περισσότερες. Όπως εξήγησε, το 2023 θα υπάρξει αύξηση των αποδοχών «από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που αφορά το 40% των συνταξιούχων». Σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας «από τους 850.000 που έχουν προσωπική διαφορά και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δεν θα έχουν πραγματικές αυξήσεις, οι 504.000 θα έχουν αυξήσεις λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς» Επίσης θα δοθεί και το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων το οποίο θα είναι μια συμπληρωματική αύξηση σε πολλούς και «θα έχουμε και την 4η δόση του επανυπολογισμού του λεγόμενου νόμου Βρούτση». Συνεπώς μπορεί να «γίνουν διπλές αυξήσεις σε κάποιους και τριπλές σε κάποιους άλλους», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών «μειώθηκαν παρα πολύ με το νόμο Βρούτση»

Για το αν θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών μίλησε ο υπουργός εργασίας, λέγοντας πως «αυτή την ώρα μειώθηκαν πάρα πολύ με το νόμο Βρούτση σε σχέση με το πολύ μεγάλο ύψος στο οποίο τις είχε καθορίσει ο νόμος Κατρούγκαλου και είχε προκαλέσει και διαμαρτυρίες των ελεύθερων επαγγελματιών» και πρόσθεσε πως «αυτή την ώρα, μετά τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού είναι για το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών χαμηλότερα οι εισφορές απ’ ότι των μισθωτών που πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό». Επομένως, «πρέπει να το δει κανείς και ως θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης» προκειμένου να πάρουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες «αξιοπρεπείς συντάξεις» γιατί «αν δεν πληρώνουν εισφορές δεν θα μπορέσουν να πάρουν και αξιοπρεπείς συντάξεις» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος