Χ. Σταϊκούρας: Τον Σεπτέμβριο τα νέα μέτρα στήριξης

Array

Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που φαίνεται να δημιουργείται εντός του καλοκαιριού, θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του -από τον Σεπτέμβριο και μετά – επ’ ωφελεία της κοινωνίας, δήλωσε το πρωί, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός εξήγησε ωστόσο, ότι πρέπει να αποτιμηθεί εάν αυτές οι εισπράξεις συνδέονται με εμπροσθοβαρείς πληρωμές φορολογικών υποχρεώσεων προκειμένου να κλειδώσει το επόμενο πακέτο παρεμβάσεων, που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

«Ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, θα περιλαμβάνει και το 2023, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κόστους 450 εκατ. ευρώ», τόνισε.

Ο κ. Σταικούρας ανέφερε ακόμα ότι:

– Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του Μαρτίου δόθηκε στην κάλυψη του 60% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και τον Ιούνιο για την χορήγηση του Fuel Pass 2, το οποίο είναι ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο.

– Στην καθημερινότητα των πολιτών έχουν γίνει μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών κάτι που σημαίνει ότι «στο πορτοφόλι του περισσεύουν περισσότερα λεφτά για να κάνει κάτι άλλο, δηλαδή να αντιμετωπίσει πτυχές ή μέρος της ακρίβειας».

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, δεν έκανε κάποια εκτίμηση για το ύψος του, αλλά σημείωσε ότι θα είναι υψηλός, καθώς αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και προφανώς και της ελληνικής οικονομίας.

Ρεπορτάζ Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος