Χ. Σταϊκούρας: Τηλεδιάσκεψη με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager

Array

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 19/1/2023, τηλεδιάσκεψη με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Margrethe Vestager, με αντικείμενο τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη νομοθετική πρωτοβουλία των ΗΠΑ για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών: «Συζητήθηκαν επίσης πιθανοί τρόποι αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλήσεις που δημιουργούν οι εξελίξεις αυτές.

Επί των παραπάνω θεμάτων, η ελληνική πλευρά είχε προβεί σε αρχική τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Ecofin που πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη 17 Ιανουαρίου. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε πιο αναλυτικά την τοποθέτηση αυτή, η οποία θα εξειδικευθεί σε τεχνικό επίπεδο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε την κα. Vestager για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της ΛΑΡΚΟ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος