Πρωθυπουργός και Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία άντεξε παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς (video)

Η ελληνική οικονομία, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά, άντεξε”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας αναφερόμενος στα στοιχεία ΑΕΠ για το 2020 που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία η ύφεση ήταν 8,2%. Ανάλογη ανάρτηση έκανε πριν από λίγο στα αγγλικά στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι η οικονομία άντεξε το 2020 παρά τις προβλέψεις πολλών.

“Παρά την έντονη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία ήταν πιο ανθεκτική από ό, τι πολλοί ανέμεναν το 2020. Παράλληλα με τον χειρισμό της κρίσης COVID-19, καταστρέφουμε τα στερεότυπα.  Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και θα πετύχει”, αναφέρει η ανάρτηση του Πρωθυπουργού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις και αυτό λόγω τόσο της αναθεώρησης του προηγούμενου τριμήνου, όσο και της καλής- σχετικά- εικόνας του δ’ τριμήνου, το οποίο σε σχέση με το γ’ τρίμηνο φαίνεται μάλλον να παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.

  «Τα στοιχεία αυτά πιστοποιούν την ορθότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως «και το 2021, έως σήμερα, είναι μια δύσκολη χρονιά. Οι προκλήσεις πολλές και μεγάλες. Όμως μπορούμε να είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι, αφού με τη βοήθεια της επιστήμης χτίζουμε, με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς μέσω των εμβολιασμών, “τείχος” προστασίας. Έτσι, η κοινωνική και οικονομική ζωή θα επανέλθει στην κανονικότητα» πρόσθεσε ο υπουργός .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος