Χ. Δήμας από Αμπού Ντάμπι: Στόχος επενδύσεις αραβικών funds σε νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις (video)

Μοναδικές εικόνες από το Αμπού Ντάμπι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της εκπομπής “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα για την παρουσία του Greek Innovation Business Forum στη Διεθνή έκθεση καινοτομίας που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου “για πρώτη φορά μια επιχειρηματική, ερευνητική και επιστημονική αποστολή της Ελληνικής Πολιτείας, παρουσιάζει την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας”. “Ήδη κάποιες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις κατάφεραν και έκαναν συμφωνίες με αραβικά funds” ανέφερε ο κ. Δήμας.

Στη Διεθνή έκθεση καινοτομίας που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμμετέχουν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, 7 Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας και το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς ThessINTEC.

Ψάχνουμε για ευκαιρίες σε αρκετούς τομείς. Εδώ στο Αμπού Ντάμπι ενδιαφέρονται πολύ για τα ζητήματα τα ενεργειακά για τα ζητήματα της αφαλάτωσης, της κλιματικής κρίσης, τα θέματα των βιοεπιστημών και οι νεοφυείς επιχειρήσεις και τα ερευνητικά κέντρα που έχουμε στην ελληνική αποστολή καλύπτουν όλους αυτούς τους τομείς” τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

” Ήδη κάποιες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις κατάφεραν και έκαναν κάποιες συμφωνίες με αραβικά funds” επεσήμανε και συμπλήρωσε πως “στόχος μας είναι να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη εξωστρέφεια το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας μας, έχουν καταφέρει και έχουν κάνει πολύ σημαντικές συμφωνίες το τελευταίο διάστημα, κάποιες μάλιστα με έδρα και το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι, αλλά προσδοκούμε να έχουμε και άλλες τέτοιες επιτυχίες

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και αύριο 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ελληνική επιχειρηματική αποστολή θα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα με σκοπό την συνεργασία, τις επενδύσεις, την ανταλλαγή ιδεών και την μελέτη βέλτιστων πρακτικών σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας και της ερευνητικής δραστηριότητας.

Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, το Enterprise Greece, την πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάϊ.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος