B. Σπανάκης, βουλευτής ΝΔ: Μετά από 48 χρόνια επικαιροποιείται ο Κώδικας Εισπράξης Δημοσίων Εσόδων (video)

Για το νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που εγκρίθηκε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε στην ΕΡΤ ο Bασίλης Σπανάκης, βουλευτής ΝΔ λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών μέσω του Appodixi είναι να δώσει πιο γενναία κίνητρα στον κάθε φορολογούμενο ζητάει την απόδειξη.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει αρκετά βήματα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε όλα τα επίπεδα. Αυτό δε σημαίνει ότι η φοροδιαφυγή έχει καταπολεμηθεί χρειάζεται κι άλλη δουλειά» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Σπανάκης που ήταν ο εισηγητής της ΝΔ όσον αφορά την αναμόρφωση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

«Μετά από 48 χρόνια επικαιροποιείται και έρχεται στο σήμερα ο Κώδικας Εισπράξης Δημοσίων Εσόδων. Είναι ο κώδικας που εφαρμόζεται από το Δημόσιο, από τους δήμους, από τον ΕΦΚΑ, όσον αφορά την είσπραξη δημοσίων εσόδων. Υπήρχαν μέχρι σήμερα διατάξεις όπως για παράδειγμα η προσωποκράτηση, πρόστιμο, στην εκπρόθεσμη καταβολή, οι οποίες διατάξεις είχαν από άλλους νομούς καταργηθεί, αλλά στον Κώδικα υπήρχαν. Αυτά πλέον απαλείφονται και κλείνει ένα θέμα που υπήρχε για πολλά χρόνια» δήλωσε ο κ. Σπανάκης.

Μιλώντας για τη σημαντική αυτή νομοθετική πρωτοβουλία τόνισε ότι «έγινε μία εξαιρετική δουλειά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών». Ο κ. Σπανάκης, έχοντας γνώση της σχετικής τροπολογίας, διευκρίνισε ότι λύνονται και ορισμένα θέματα για τους μισθωτές ακινήτων.

«Όλα αυτά διευκολύνουν ηλεκτρονικά ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία. Είναι μία τομή την οποία επικαιροποιείται ο κώδικας» είπε τονίζοντας ότι με την κύρωση του Κώδικα που πέρασε από την επιτροπή επιλύονται κάποια αναχρονιστικές διατάξεις.

«Τα δύο κόμματα ψήφισαν υπέρ (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιφυλαχθεί, ενώ οι άλλοι καταψήφισαν» προσέθεσε διευκρινίζοντας ότι στον Κώδικα επικαιροποιούνται διατάξεις που αφορούν τις εξαιρέσεις από τις κατασχέσεις. «Όλα λοιπόν αυτά έρχονται κωδικοποιούνται και οριστικοποιούνται σε αυτόν τον κώδικα τον οποίο θα ψηφίσει σήμερα το ελληνικό κοινοβούλιο» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής της τροπολογίας.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος