Αυξήσεις στον καφέ και στα διόδια

Περιβαλλοντικό τέλος μπαίνει από σήμερα 1/1/2022 στον καφέ, αλλά και σε άλλα προϊόντα που σερβίρονται σε πλαστικά μιας χρήσης.

Η αύξηση που ορίζεται στα 5 λεπτά ανά κομμάτι επιβάλλεται λόγω του περιβαλλοντικού τέλους για τη χρήση πλαστικών μίας χρήσης. Μάλιστα στον καφέ όπως και στις άλλες συσκευασίες φαγητού που εκτός από το ποτήρι υπάρχει και καπάκι η αύξηση είναι 10 λεπτά.

Αυξήσεις στις τιμές πολλών διοδίων θα δουν σήμερα, Πρωτοχρονιά, όσοι ταξιδέψουν.

Από τα μεσάνυχτα ισχύουν οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10 έως 30 λεπτά.

Αυξήσεις στον καφέ και στα διόδια

Αυξήσεις στον καφέ και στα διόδιαΟ «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.» (Κεντρική Οδός), αναφέρει πως: «Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός μπορούν να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν τον πομποδέκτη Fast Pass Κεντρική Οδός και να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο νέα εκπτωτικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα από τις 26 Νοεμβρίου 2021:

α) Το Fast Pass Κεντρική Οδός Frequent All 2 με το οποίο όλοι οι οδηγοί οχημάτων κατηγορίας 2 (Ι.Χ επιβατικό), κερδίζουν έκπτωση έως και 50%, ανάλογα με τη μηναία συχνότητα των διελεύσεών τους και

β) Το Fast Pass Κεντρική Οδός Frequent All 3 & 4 που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών (οχήματα κατηγορίας 3 και 4 όπως πχ λεωφορεία και φορτηγά), προσφέροντας εκπτώσεις έως και 30%, ανάλογα με τη μηναία συχνότητα διελεύσεων. Η απόκτηση του πομποδέκτη Fast Pass Κεντρική Οδός μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του Fast Pass Κεντρική Οδός, της εφαρμογής MyOdos και του τμήματος Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 801 700 7000, από Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 με 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00».Αυξήσεις στον καφέ και στα διόδια

Πηγές : EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος