Αυξήσεις στα σχολικά είδη διαπίστωσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ

Αυξήσεις στα σχολικά είδη εντοπίζει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε έρευνα που διεξήγαγε ελέγχθηκαν 174 προϊόντα ενώ έγινε σύγκριση των τιμών για τα έτη 2022 και 2023 και διαπιστώθηκαν τα εξής:

* Από τα 174 προϊόντα που ελέγχθηκαν αυξήθηκε η τιμή στο 52,87% αυτών ενώ σταθερή παρέμεινε η τιμή για το 28,16%. Μείωση παρατηρήθηκε στο 18,97% των ειδών

* Οι αυξήσεις που εντοπίστηκαν κυμαίνονται από 0,91% έως 34,21%

* Από τα προϊόντα που δέχτηκαν ανατιμήσεις, σε ποσοστό 44,57% η αύξηση ξεπέρασε το 10% (από 10,00%-34,21%)

* Οι μειώσεις στις τιμές των σχολικών κυμαίνονται από 0,37% έως 20,41%.

«Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα φρένο στο ατελείωτο σπιράλ ανατιμήσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα ευρείας και μαζικής κατανάλωσης. Είναι προφανές ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι λειτουργούν με ένα νομοθετικό πλαίσιο που απειλεί υποτυπώδεις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους, δεν επαρκούν πλέον. Η κεντρική διοίκηση παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την κατάσταση αυτή, αδυνατώντας να παρέμβει επαρκώς.

Από τη μεριά μας, με τις καθημερινές δράσεις, τις έρευνες, τις καταγγελίες και τις συνεχείς  δημόσιες παρεμβάσεις μας, θα είμαστε παρόντες κάθε στιγμή, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν στα καταστήματα που πωλούν σχολικά είδη (μεγάλες αλυσίδες με παιχνίδια, βιβλιοπωλεία) το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», το οποίο θα ισχύει μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2023.

Εννέα είναι τα σχολικά είδη που αποτελούν τη βάση για το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών»: Σχολικές τσάντες, Κασετίνες, Τετράδια, Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, Χρωματιστοί μαρκαδόροι, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Διαβήτες/Χάρακες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος