Άρχισε η συζήτηση για το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2022 (video)

Στη σκιά του εν εξελίξει διεθνούς κύματος ανατιμήσεων των επόμενων μηνών, άρχισε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2022.

Με την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, άρχισε η συζήτηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Χρήστος ΣταΙκούρας κατά την ομιλία του δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία ανάπτυξης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στο άμεσο μέλλον. ‘Εκανε λόγο για έναν συντηρητικό προϋπολογισμό φιλόδοξων στόχων.

Περιέγραψε τους επτά άξονες που θα πρέπει να κινηθεί ο προϋπολογισμός για να επιτευχθούν οι στόχοι του. Μεταξύ αυτών και η ενίσχυση των νοικοκυριών και των φυσικών προσώπων, η ενίσχυση του καθαρού εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης.

H Εφη Αχτσιόγλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό και τους στόχους του. Κριτική για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις άσκησε και ο Κώστας Σκανδαλίδης εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ  εξήγησε γιατί το κόμμα του είναι κατά του νέου προϋπολογισμού λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένας προϋπολογισμός που βλέπει ισχυρή ανάπτυξη και μια μεγέθυνση η οποία όμως θα πλήξει τους εργαζόμενους.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος