Αποκλιμάκωση της ανεργίας τον Ιούνιο – «Τίτλοι τέλους» στην ενισχυμένη εποπτεία

Στο 12,1% υποχώρησε η ανεργία τον Ιούνιο, με τον αριθμό των ανέργων να μειώνεται στους 572.000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν εργασία στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει, ωστόσο οι ανάγκες της ζωής φέρνουν τον συμβιβασμό και βρίσκουν δουλειά σε άλλους κλάδους.

Πολλές φορές, οι όροι και οι συνθήκες των προσφερόμενων θέσεων εργασίας δεν είναι οι ιδανικότερες, όπως εξηγούν στην κάμερα της ΕΡΤ τόσο οι νέοι όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Περισσότερες ποιοτικές και καλοπληρωμένες δουλειές, παραμένει ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής που βάζει «ανάχωμα» στην ανεργία, με τη νέα γενιά προγραμμάτων απασχόλησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα σε ένα χρόνο η ανεργία στις γυναίκες έπεσε στο 15,9% (από 19%), ενώ στους νέους παραμένει σε υψηλά επίπεδα στο 27,4% (31,7) αν και σημειώνει αποκλιμάκωση.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζιδάκης, δήλωσε: «Η σημαντική μείωση της ανεργίας είναι μια έμπρακτη απάντηση σε όσους ανεύθυνα επιδιώκουν να μηδενίσουν το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής και της κοινωνικής πολιτικής».

«Τίτλοι τέλους» στην ενισχυμένη εποπτεία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι από τις 20 Αυγούστου η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Σημείωσε ότι η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε για το εν λόγω ζήτημα: «Ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, παρέχει πρόσθετη ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της και στην προσέλκυση επενδύσεων. Προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο βέβαια των υφιστάμενων κανόνων που ισχύουν για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη».

Από τις 21 Αυγούστου, η Ελλάδα θα ελέγχεται δύο φορές τον χρόνο από την Κομισιόν όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Η πρώτη μεταπρογραμματική έκθεση για την Ελλάδα θα συνταχθεί από την Κομισιόν τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος