Αντίστροφη μέτρηση για τα προγράμματα «Σπίτι μου» και «Κάλυψη»

Array

Δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στο ΦΕΚ ο νόμος 5.600, ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη δύο εκ των προγραμμάτων που περιλαμβάνονται στη στρατηγική πολιτική για τη στέγαση. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Κάλυψη”, το οποίο αφορά την ενοικίαση σπιτιών από ιδιώτες και το πρόγραμμα “Σπίτι μου” για χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε νέους.

Ειδικότερα, για το πρόγραμμα της χορήγησης των χαμηλότοκων δανείων, περιμένουμε εντός των ημερών να εξειδικευτούν οι αποφάσεις και μετά να ακολουθήσει η πρόσκληση προς τις τράπεζες και οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων να ξεκινήσουν τον Μάρτιο.

Αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας έως 150 τετραγωνικών μέτρων με παλαιότητα τουλάχιστον δεκαπενταετίας και αξία έως 200.000 ευρώ. Ωφελούμενοι θα είναι νέοι και νέα ζευγάρια 25 έως 39 ετών με ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ, καθώς θα τηρηθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης.

Θα χορηγείται ως δάνειο το 90% της αξίας και το κράτος θα επιδοτεί τα τρία τέταρτα του επιτοκίου. Σύμφωνα με την φοροτεχνικό, Αθανασία Στολάκη, εάν το επιτόκιο είναι 4%, ο δανειολήπτης θα πληρώνει το 1%. Μάλιστα για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους το δάνειο θα είναι άτοκο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος