Ενεργοποιείται από σημερα το τέλος κρουαζιέρας. Ο κάθε επιβάτης που θα αποβιβάζεται απο ένα κρουαζιερόπλοιο σε κάποιο λιμένα της χωρας μας θα επιβαρύνεται με ειδικό τέλος, το οποίο θα ανέρχεται στα 20 ευρώ το άτομο για τα λιμάνια της Μυκόνου και της Σαντορίνης και στα 5 ευρώ για τα υπόλοιπα.
Τα ετήσια έσοδα για το κράτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, αν σκεφτεί κανείς ότι πέρσι στα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στα ελληνικά λιμάνια αποβιβάστηκαν γύρω στους οκτώ εκατομμύρια επισκέπτες.
Περισσότερους από 1.700.000 επισκέπτες υποδέχτηκε το 2024 μόνο το λιμάνι του Πειραιά, με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κέρκυρα και το Ηράκλειο να ακολουθούν.
Σημειώνεται ότι οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες των δήμων στους οποίους βρίσκονται τα λιμάνια αποβίβασης και θα ενισχύσουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ρεπορτά: Στέλλα Χριστοδουλίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος