ertnews.gr

Αντλήθηκαν 3,5 δισ. € από την έκδοση 10ετούς ομολόγου

27/01 18:32
Αντλήθηκαν 3,5 δισ. € από την έκδοση 10ετούς ομολόγου

Η Ελλάδα άντλησε από τις αγορές 3,5 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης 10ετούς ομολόγου την Τετάρτη, με επιτόκιο περίπου 0,8%. Για ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, “Είναι η πέμπτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, που η χώρα αντλεί με επιτυχία πόρους από τις αγορές. Και το έπραξε με νέο ιστορικό χαμηλό ως προς το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως διάρκειας“.

Και στη σημερινή έκδοση ομολόγου, όπως σημείωσε, “η ζήτηση ήταν ιδιαίτερη υψηλή και η ποιότητα εξαιρετική. Η μεθοδική δουλειά του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και συνολικά του Υπουργείου Οικονομικών φέρνει θετικά αποτελέσματα”.

“Παρά τις αυξημένες δυσκολίες και απαιτήσεις, καταφέρνουμε να διατηρούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας σε ασφαλές ύψος”, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

“Οι πολίτες, η Κυβέρνηση και το κράτος, με την κοινή προσπάθειά μας, κερδίζουμε για τη χώρα, αξιοπιστία, κύρος και ισχύ”υπογράμμισε ο Χρ. Σταϊκούρας. Επισήμανε ότι κατά τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν δυσκολίες και η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή, πρόσθεσε όμως ότι
“με πίστη στις δυνάμεις μας, όραμα, σχέδιο, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, θα καταφέρουμε να βάλουμε τη χώρα μας σε τροχιά υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης, κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version