Αντιπρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για ρήτρα αναπροσαρμογής: Περίπου 1,5 εκατ. ευάλωτα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Την προσωρινή απαγόρευση διακοπής ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο κάνοντας δεκτή εν μέρει τη χορήγηση προσωρινής διαταγής που ζήτησαν καταναλωτικές οργανώσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΝίκος Χατζάρας μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου επισημαίνοντας ότι φτάνει το 1,5 εκατ. ο αριθμός των ευάλωτων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Με την απόφαση του δικαστηρίου, απαγορεύεται έως τις 6 Ιουλίου η διακοπή ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά που επιλέγουν να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής. «Δεν θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση στα ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι την ολοκληρωτική εκδίκαση της συλλογικής αγωγής» είπε ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και επεσήμανε πως «ο αριθμός των ευάλωτων νοικοκυριών ανέρχεται στα 1,5 εκατ.»

Ο κ. Χατζάρας ανέφερε πως η υπόθεση για την ρήτρα αναπροσαρμογής ξεκίνησε από το 2013 με σκοπό να βοηθήσει τους πολίτες. Ωστόσο, «η ΓΕΝΟΠ το 2020, με το δελτίο τύπου που είχε αναρτήσει  χαρακτήρισε την ρήτρα αναπροσαρμογής ως ένα εργαλείο αποτυχίας ή αισχροκέρδειας».
Το νομικό τμήμα της ΔΕΗ, μετά την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου, είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει τους πολίτες, που ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά, στέλνοντας τους ειδική σήμανση.

Τέλος, ο κ. Χατζάρας, αναφέρθηκε στα «πρόσθετα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπόθεση της ρήτρας αναπροσαρμογής».

Συγκεκριμένα τα προβλήματα αφορούν την εισπραξιμότητα, «όταν δηλαδή, τα άτομα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ ή άλλων παρόχων, τότε η εισπραξιμότητα που έρχεται είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην εταιρεία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Χατζάρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος