Ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων – Αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ έφτασε, για χιλιάδες ιδιοκτήτες. Αποκαλυπτήρια μέχρι την Παρασκευή – με οκτώ στους δέκα να καλούνται να πληρώσουν μικρότερα ποσά, με ευνοϊκότερους όρους. Ανοίγει την Τρίτη 26/4 και η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων.

Όπως αναφέρει η φοροτεχνικός Αρλέτα Βελισσαράκου: «Θα αναρτηθούν νωρίτερα φέτος, θα εξοφληθούν σε περισσότερες δόσεις και πολλοί ιδιοκτήτες θα πληρώσουν λιγότερα λόγω της μείωσης του φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο».

Η πρώτη δόση θα αποπληρωθεί έως το τέλος Μαΐου και η αποπληρωμή θα γίνει έως το τέλος Φεβρουαρίου σε 10 δόσεις. Τα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας Ε9 της ΑΑΔΕ.

«Αν υπάρχουν λάθη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέχρι 29 Ιουλίου μπορούν να κάνουν διορθωτική χωρίς να υπάρχει επιβολή προσαυξήσεων όταν είναι χρεωστικός ο φόρος.Αν προκύπτει πιστωτικός φόρος από την τροποποίηση άνω των 300 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσουν και σχετικά έγγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ ούτως ώστε να ελέγξει τη μεταβολή», επισημαίνει ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Στα συν του νέου τρόπου υπολογισμού η μείωση του φόρου ανά τετραγωνικό, η αύξηση των εκπτώσεων για περιουσίες έως 150.000 ευρώ και η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου.

Στα πλην, η θέσπιση νέου φόρου για ακίνητα άνω των 400.000 ευρώ και η προσαύξηση των επιβαρύνσεων για περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα καυσίμων

Ενεργοποιείται από την Τρίτη 26/4 η πλατφόρμα για την κάρτα καυσίμων και οι πρώτοι που θα κάνουν την αίτηση θα είναι οι έχοντες ΑΦΜ που λήγει σε 0 και 1. Ανεξαρτήτως ΑΦΜ οι αιτήσεις ξεκινούν μετά την πρωτομαγιά.

Οι οδηγοί θα κληθούν να επιλέξουν αν τα ποσά των 30 έως 55 ευρώ θα κατατίθενται στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή αν θα πιστώνονται στην ψηφιακή κάρτα καυσίμων για να εξαργυρωθούν στα πρατήρια.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Κάρτα καυσίμων: Ανοίγει στις 26/4 η πλατφόρμα – Bάσει ΑΦΜ οι αιτήσεις, πώς εκδίδεται η ψηφιακή κάρτα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος