Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία την Τρίτη, καθώς παραμένει αβέβαιο το ενδεχόμενο διπλωματικής αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απειλές και την Ουάσιγκτον να απορρίπτει την τελευταία ειρηνευτική πρόταση της Τεχεράνης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Brent σημείωσαν άνοδο 30 σεντς ή 0,29%, φτάνοντας τα 104,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκε κατά 31 σεντς ή 0,32%, αγγίζοντας τα 98,38 δολάρια.
Η νέα άνοδος ακολούθησε τη σημαντική αύξηση της Δευτέρας, όταν και οι δύο βασικοί δείκτες πετρελαίου έκλεισαν σχεδόν 2,8% υψηλότερα, καθώς οι αγορές αξιολόγησαν τον αντίκτυπο των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στις παγκόσμιες ενεργειακές ροές.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος