Άνοδος στα ομόλογα μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Array

Θετικά υποδέχθηκαν την Παρασκευή οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Παρά τις ασάφειες που υπάρχουν ακόμη αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του Νέου Μηχανισμού Προστασίας της αγοράς, οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά, με εξαίρεση τα ιταλικά, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να σημειώσουν μικρή υποχώρηση.

Αντιθέτως, το ευρώ δεν έδειξε σημάδια ισχυρής ανάκαμψης παρά τη γενναία αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5%. Βέβαια η απόφαση της ΕΚΤ ανέκοψε την μεγάλη πτώση του ευρώ, ωστόσο οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι η ισοτιμία 1-1 με το δολάριο αποτελεί θέμα χρόνου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κινήσεις της Fed θα υπερκεράσουν τελικά τις συγκεκριμένες αποφάσεις της ΕΚΤ, αποφάσεις οι οποίες, όπως εκτιμούν, ελάχιστα μπορούν να επηρεάσουν το πραγματικό πρόβλημα της ευρωζώνης σε αυτή τη φάση, το οποίο είναι η ενεργειακή της επάρκεια.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) παρατηρήθηκε έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 263 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 158 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,29% έναντι 1,04% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,25%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται ελαφρώς το ευρώ, καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0255 δολ. από τα 1,0288 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρω/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0190 δολ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος