Τον Άλμπερτ Μπουρλά ανακήρυξε CEO της χρονιάς το CNN Business

Tον Έλληνα επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά έχρισε το CNN business διευθύνοντα σύμβουλο της χρονιάς, επιλέγοντάς τον από μία λίστα με τα πλέον κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων των Ίλον Μασκ της Τέσλα και τον Νταβίντ Σόλομον της Goldman Sachs.

Ήταν μία χρονιά με μεγάλες προκλήσεις το 2021. Είχαμε τις ίδιες προκλήσεις που είχαμε και το 2020. Ξεκάθαρα η Pfizer έκανε μεγάλο καλό στην ανθρωπότητα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό” τόνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Το αμερικανικό δίκτυο εξηγεί ότι επέλεξε τον Mπουρλά για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε το εμβόλιο των Pfizer-Biontech στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην σταθεροποίηση της αμερικανικής, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είχε αναφερθεί στις ηγετικές ικανότητες που απαιτούνται προκειμένου να καρποφορήσει ένα τόσο δύσκολο και πρωτοποριακό εγχείρημα, όπως η παρασκευή ενός καινούργιου εμβολίου.

Αναφερόμενος στο αντιϊκό χάπι της εταιρείας, το οποίο εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπουρλά είχε εκφράσει στις αρχές Φθινοπώρου την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητά του. “Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης” είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Pfizer τροποποιεί ήδη το εμβόλιο της για να “χτυπήσει” τη μετάλλαξη Ομικρον και σύμφωνα με τον Μπουρλά το νέο σκεύασμα θα μπορούσε να δοκιμαστεί και να υποβληθεί στις ρυθμιστικές Αρχές για έγκριση έως τον Μάρτιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος