Αγορές – Ημερήσια ενημέρωση: Σε θετικό κλίμα οι συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν και σήμερα (12/7) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τα οποία δίνουν μεγαλύτερο περιθώριο στη Fed να υιοθετήσει πιο ήπια νομισματική πολιτική στις επόμενες συνεδριάσεις της.

Ρεπορτάζ: Παντελής Μάνος

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε πτώση, στο 3%, τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχυθεί κατά 3,1%

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 4,8% έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 5%.

Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, οι αναλυτές θεωρούν δεδομένη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στην ερχόμενη συνεδρίαση της Fed, αλλά προβλέπουν ότι ο κύκλος των αυξήσεων θα τερματιστεί σε χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η αύ-ξηση του Ιουλίου μπορεί να είναι η τελευταία.

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει άνοδο κατά 1,22%, στο Παρίσι ο βασι-κός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 1,14%, στη Μαδρίτη κινείται υψηλότερα κατά 0,93%, το Μιλάνο παρουσιάζει άνοδο κατά 1,32% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει κέρδη σε ποσοστό 1,54%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές στα 110 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1323,61 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,48%.

Ομόλογα

Πτωτικές τάσεις εμφανίζουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, παραμένοντας, όμως, κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται πτωτικά κατά 2 μονάδες βάσης, στο 2,62%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 8 bps στο 4,33%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται χαμηλότερα κατά 6 μονάδες, στο 3,64% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει πτώση κατά 7 μονάδες βάσης, στο 3,99%.

Εμπορεύματα – Συνάλλαγμα

Νέα σημαντικά κέρδη παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει άνοδο κατά 1,47%, στα 75,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με κέρδη 1,11%, βρίσκεται στα $80,28.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1088 δολ./ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος