Άδ. Γεωργιάδης: Σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς για την πορεία των τιμών

Array

Σύσκεψη με εκπροσώπους της αγοράς θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανακοίνωσε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Σκοπός μας είναι να δούμε τι αυξάνεται λογικά, τι δεν μπορεί να αποφευχθεί και τι είναι υπερβολικό».

Σημείωσε ότι ο πληθωρισμός είναι υψηλός και πρόσθεσε: «Μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην έχουμε αυξήσεις. Αυτό που προσπαθούμε είναι να αφαιρέσουμε το κομμάτι της αισχροκέρδειας».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αλλαγή συσκευασιών και τη μείωση των ποσοτήτων των προϊόντων είπε ότι πρόκειται για υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο όμως βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ. «Στα προϊόντα που έχουμε θεσπίσει πλαφόν κέρδους, κάποιοι μείωσαν την ποσότητα. Είναι παράνομο, οι έλεγχοι που κάνουμε με τη ΔΙΜΕΑ είναι εστιασμένοι σε αυτό που γίνεται. Η εταιρεία άλλαξε τη συσκευασία, η εταιρεία ελέγχεται», σημείωσε.

Σε ότι αφορά την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, η οποία σταμάτησε, ο υπουργός είπε ότι, «το πετρέλαιο κίνησης, χωρίς την επιδότηση, είναι χαμηλότερα σε σχέση με τον Μάιο και τον Ιούνιο. Κρίθηκε από το ΥΠΟΙΚ ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιδότησης, αν δούμε ότι ανεβαίνουν τα καύσιμα, θα το ξαναδούμε».

Επίσης, για το ενδεχόμενο αύξησης των πληθυσμιακών όρων στην επιδότηση της θέρμανσης, εξήγησε ότι είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών, και είπε ότι, «αναλόγως του πώς θα πάει ο χειμώνας, επανεξετάζεται κάθε μέτρο». Κλείνοντας, κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για τον αναπτυξιακό νόμο, να κάνουν αίτηση τώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος