Αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας στον ΟΛΠ κατά 68,6% το 2023 – Κατέπλευσε το Sun Princess

Εκδήλωση υποδοχής του νέου κρουαζιερόπλοιου Sun Princess πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πλακετών μεταξύ του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. Παναγιώτη Τσώνη και του καπετάνιου του Sun Princess Captain Craig Street για το καλωσόρισμα του κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά στο παρθενικό του αυτό ταξίδι.

Το Sun Princess τη φετινή σεζόν έχει 10 προγραμματισμένες αφίξεις, από τις οποίες οι 7 θα έχουν ως βάση το λιμάνι του Πειραιά. Η πρώτη του κρουαζιέρα ξεκίνησε στις 28/02/2024, αναχωρώντας από τη Σιβιταβέκια (Ρώμη), για Νάπολι, Σαντορίνη, Κουσάντασι, Πειραιά, Μεσσίνα, Μαγιόρκα, Βαρκελώνη.

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει χρησιμοποιώντας LNG είναι από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα στην Ιταλία. Με μήκος 345m, μπορεί να φιλοξενήσει 4300 επιβάτες και 1.150 άτομα πλήρωμα στα 21 καταστρώματα του, ενώ διαθέτει 2.150 καμπίνες.

Αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας

Στο λιμάνι του Πειραιά το 2023 σημειώθηκε 68,6% αύξηση στο σύνολο των επιβατών κρουαζιέρας σε σχέση με το 2022 και συνολικά εξυπηρετήθηκαν περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες και 760 κρουαζιερόπλοια.

Από τα 760 κρουαζιερόπλοια που εξυπηρετήθηκαν στον Πειραιά το 2023 το 75% έκαναν homeporting, δηλαδή εκκίνησαν την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά. Οι επιβάτες homeporting ήταν 800.000, αυξημένοι κατά 110% σε σχέση με το 2022.

Για το 2024, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένονται πάνω από 1.000 κρουαζιερόπλοια, από τα οποία το 79% θα είναι homeporting.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Παναγιώτης Τσώνης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την αξιοσημείωτη πορεία του λιμένος Πειραιά και τις υψηλές επιδόσεις στον τομέα της κρουαζιέρας. Ανέφερε πως ο Πειραιάς αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο λιμάνι με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, το οποίο εμπιστεύονται όλο και περισσότερο κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο και κυρίως επιλέγουν να αποτελεί το λιμάνι βάσης και εκκίνησης των ταξιδιών τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος