Οι ΗΠΑ διεξάγουν επιθέσεις χάκινγκ για να υποστηρίξουν την Ουκρανία, αποκαλύπτει ο επικεφαλής της Διοίκησης Κυβερνοχώρου

Αμερικανοί στρατιωτικοί χάκερ διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη της Ουκρανίας, αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξη στο Sky News ο επικεφαλής της αμερικανικής Διοίκησης Κυβερνοχώρου.

Ο στρατηγός Πολ Νάκασοουν εξήγησε πώς οι επιχειρήσεις «hunt forward» επιτρέπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να αναζητούν ξένους χάκερ και να εντοπίζουν τα εργαλεία τους πριν χρησιμοποιηθούν εναντίον της Αμερικής.

Μιλώντας στο Ταλίν της Εσθονίας, ο στρατηγός, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), δήλωσε στο Sky News ότι ανησυχεί καθημερινά για τον κίνδυνο μιας ρωσικής κυβερνοεπίθεσης με στόχο τις ΗΠΑ και δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προστασίας τόσο της Αμερικής όσο και των συμμάχων της.

Ο στρατηγός επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις χάκινγκ ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν περιέγραψε λεπτομερώς αυτές τις δραστηριότητες. Είπε πάντως ότι ήταν νόμιμες και διεξήχθησαν με πλήρη πολιτική εποπτεία του στρατού και μέσω της πολιτικής που αποφασίστηκε στο Υπουργείο Άμυνας.

«Η δουλειά μου είναι να παρέχω μια σειρά από επιλογές στον υπουργό Άμυνας και τον πρόεδρο, και αυτό κάνω», είπε ο Νάκασοουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News, ειδικοί της Διοίκησης Κυβερνοχώρου έχουν σταλεί στο εξωτερικό σε 16 άλλα κράτη, όπου μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες από τα δίκτυα υπολογιστών των συμμάχων – πάντα σε συναινετική βάση και με πρόσκληση, είπε ο στρατηγός. Η ομάδα του στρατηγού μετέβη στο Κίεβο τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της χώρας και παρέμειν εκεί για περίπου 90 ημέρες. Η ομάδα αυτή έφυγε από την Ουκρανία λίγο πριν από την εισβολή.

ΠΗΓΗ: Sky News

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος