Οι γηραιότερες δίδυμες αδερφές στον κόσμο είναι 107 ετών και 300 ημερών

Δύο αδελφές στην Ιαπωνία ηλικίας 107 ετών και 300 ημερών, ανακηρύχθηκαν οι γηραιότερες πανομοιότυπες δίδυμες στον κόσμο και κέρδισαν μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Οι αδελφές Umeno Sumiyama και Koume Kodama, οι οποίες γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 1913, έσπασαν το ρεκόρ για τα γηραιότερα πανομοιότυπα δίδυμα στον κόσμο, που κατείχαν οι Kin Narita και Gin Kanie, επίσης από την Ιαπωνία, οι οποίες ήταν 107 ετών και 175 ημερών. Η Kin Narita πέθανε το 2000 σε ηλικία 107 ετών, σύμφωνα με την  εφημερίδα Guardian, και η Gin Kanie πέθανε ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 108 ετών.

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες πιστοποίησαν τις Sumiyama και Kodama ως τα γηραιότερα δίδυμα στον κόσμο, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου. Οι δυο αδελφές έλαβαν τα πιστοποιητικά τους στις ξεχωριστές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όπου ζουν.

Οι γηραιότερες δίδυμες αδερφές στον κόσμο είναι 107 ετών και 300 ημερών
(Guinness World Records)

Γεννήθηκαν στο νησί Shōdoshima στην Ιαπωνία σε μια μεγάλη οικογένεια με 11 παιδιά, σύμφωνα με το AP. Μετά το δημοτικό σχολείο, η Kodama μετακόμισε στο Kyushu της νότιας Ιαπωνίας για να εργαστεί ως καμαριέρα, ενώ η Sumiyama παρέμεινε στο νησί. Οι δυο αδελφές σπάνια έβλεπε η μια την άλλη για δεκαετίες, μέχρι που έκλεισαν τα 70 τους χρόνια, όταν επανασυνδέθηκαν και άρχισαν να πηγαίνουν σε προσκυνήματα μαζί, ανέφερε το AP.

Το πόσο ζει ένας άνθρωπος θεωρείται ότι επηρεάζεται από τη γενετική, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). Οι επιστήμονες μελετούν τους ανθρώπους που ζουν μέχρι τα 100 χρόνια και τους υπερεκατονταετείς, εκείνους δηλαδή, που ζουν τουλάχιστον μέχρι τα 110, για να κατανοήσουν καλύτερα τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ορισμένοι επιστήμονες εικάζουν ότι οι παράγοντες του τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και της άσκησης, παίζουν σημαντικό ρόλο τα πρώτα 80 χρόνια της ζωής, μετά από τα οποία οι γενετικοί παράγοντες γίνονται όλο και πιο σημαντικοί για τη διατήρηση της υγείας ενός ατόμου καθώς γερνάει, σύμφωνα με το NIH.

Οι γενετικές παραλλαγές που έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής περιλαμβάνουν παραλλαγές στα γονίδια ABO, CDKN2B, APOE και SH2B3, αναφέρει το Live Science. Αυτές οι παραλλαγές είναι πιο συχνές στους αιωνόβιους, από ό,τι στους ανθρώπους με μέση διάρκεια ζωής. Μια άλλη πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι αιωνόβιοι μπορεί να έχουν ειδικά βακτήρια του εντέρου που βοηθούν στην αποτροπή των λοιμώξεων.

Ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος σήμερα είναι ο Kane Tanaka, από τη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, ο οποίος είναι σήμερα 118 ετών, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

ΠΗΓΗ: Live Science 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος