«Το καπιταλιστικό σύστημα έχει κατά γενική ομολογία αποτύχει. Ψάχνουν τώρα τη νέα μορφή συστήματος που θα το αντικαταστήσει. Βλέπουμε στην παράσταση κατά πόσο αυτό το σύστημα έχει συρρικνώσει, έχει καταπατήσει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στη Μέρα με Χρώμα της ΕΡΤ3 για την παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν.
Από την πλευρά της η Έφη Μουρίκη, που υποδύεται τη σύζυγο του εμποράκου, εξέφρασε τη χαρά που της δίνει η επαφή με ένα τέτοιο κείμενο, η συμμετοχή όλων των ηθοποιών σε ένα τέτοιο σπουδαίο έργο, επίκαιρο και διαχρονικό, παρ΄ όλο που γράφτηκε το 1949.
Δείτε τι δήλωσαν οι δύο ηθοποιοί για την παράσταση, αλλά και τις απαντήσεις που καλείται να δώσει η τέχνη σε όσα βιώνουμε σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα:
«Ο Θάνατος του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ στο Θέατρο Radio City
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος