Ο Ρώσος Πατριάρχης, που είχε επικριθεί από τον πάπα Φραγκίσκο, στέλνει θερμό μήνυμα στον πάπα Λέοντα ΙΔ’

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έστειλε σήμερα συγχαρητήριο μήνυμα στον πάπα Λέοντα ΙΔ’, ο προκάτοχος του οποίου, ο πάπας Φραγκίσκος, είχε επικρίνει την υποστήριξη του Κυρίλλου στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ξεκινάτε τη διακονία σας ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε μια ιδιαίτερα ιστορική στιγμή που συνδέεται με μια σειρά από πολιτισμικές προκλήσεις καθώς και με ορισμένα σημάδια ελπίδας», έγραψε ο Πατριάρχης Κύριλλος στον Λέοντα ΙΔ’.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η σχέση μεταξύ της Χριστιανικής Ανατολής και της Δύσης έχει ιδιαίτερη σημασία για την τύχη του κόσμου», πρόσθεσε στο μήνυμά του προς τον νεοεκλεγέντα πάπα.

Ο Κύριλλος δεν ανέφερε τι εννοούσε γράφοντας «σημάδια ελπίδας», αν και μπορεί να αναφερόταν στις προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ισχυρός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δίνοντας την ευλογία της στη ρωσική εισβολή και υποστηρίζοντας την εκστρατεία του Ρώσου προέδρου για τη διατήρηση αυτού που αποκαλεί παραδοσιακές αξίες στη ρωσική κοινωνία, σε αντίθεση με αυτό που θεωρείται δυτική παρακμή.

Το 2022, η Ρωσική Εκκλησία επέπληξε τον πάπα Φραγκίσκο για τη χρήση λάθους ύφους, αφού ο τελευταίος προέτρεψε τον Πατριάρχη Κύριλλο να μην γίνει το «παπαδοπαίδι» του Κρεμλίνου.

Στο μήνυμά του προς τον Λέοντα ΙΔ’, ωστόσο, ο Κύριλλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χτιστούν γέφυρες μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος