«Ο ΠΟΕ πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ή να πεθάνει», προειδοποιεί ο διαμεσολαβητής των συνομιλιών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αντιμετώπιζε διαρθρωτικά και γεωπολιτικά προβλήματα πολύ πριν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Η επιτυχής μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον οργανισμό, προειδοποιεί ο διαμεσολαβητής των συνομιλιών για την αναμόρφωση του οργανισμού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου ρυθμίζει πολλές πτυχές του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά δυσχεραίνεται από έναν κανόνα που απαιτεί πλήρη συναίνεση μεταξύ των μελών και από ένα σύστημα επίλυσης διαφορών που έχει παραλύσει εξαιτίας των ΗΠΑ.

Το θέμα της μεταρρύθμισης θα βρεθεί στο επίκεντρο της υπουργικής συνόδου του ΠΟΕ στο Καμερούν τον επόμενο μήνα. Ο οργανισμός με έδρα τη Γενεύη, αντιμετώπιζε διαρθρωτικά και γεωπολιτικά εμπόδια πολύ πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο πέρυσι, αυξάνοντας δραματικά τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο European Perspective.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος