Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πρώτη του ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να επιστρέψει σύντομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια νέα πλατφόρμα που μοιάζει πολύ με το Twitter.

Ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ανάρτησε στο Twitter ένα στιγμιότυπο οθόνης της υποτιθέμενης πρώτης ανάρτησης του πρώην Αμερικανού προέδρου στην επερχόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social.

«Καιρός για λίγη Αλήθεια!!!» έγραψε ο Ντόναλντ Τζούνιορ το βράδυ της Τρίτης (15/2), στην ανάρτηση. «Ετοιμαστείτε! Ο αγαπημένος σας πρόεδρος θα σας δει σύντομα».

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Daily Mail, ορισμένοι χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, έχουν ήδη πρόσβαση στην beta (πιλοτική) έκδοση της νέας πλατφόρμας.

Ο Τραμπ σχεδιάζει να εγκαινιάσει την πλατφόρμα Truth Social στις 21 Φεβρουαρίου – την Ημέρα των Προέδρων – σύμφωνα με το App Store της Apple. Ο Αμερικανός τέως πρόεδρος έχει αναφερθει στα σχέδιά του να τα βάλει με τη Μεγάλη Τεχνολογία (Big Tech) από τότε που εκδιώχθηκε από το Twitter και το Facebook, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

Τον περασμένο Οκτώβριο, είχε αναγγείλει ότι δημιούργησε τον όμιλο Trump Media Technology Group, ο οποίος θα έχει μια συνδρομητική υπηρεσία βίντεο με την ονομασία TMTG+ με ψυχαγωγικές εκπομπές, ειδήσεις και podcasts, καθώς και τη νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στιγμιότυπα οθόνης του λογαριασμού του στην Truth Social δείχνουν ότι εντάχθηκε στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης στις 10 Φεβρουαρίου. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, είχε 175 ακολούθους. Δεν είναι σαφές αν ο αριθμός των ακολούθων του έχει αυξηθεί έκτοτε, καθώς η πλατφόρμα δεν είναι ακόμη προσβάσιμη σε όλους. Ένας δημοσιογράφος της DailyMail ζήτησε πρόσβαση στην πλατφόρμα, αλλά μπήκε σε λίστα αναμονής.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μια προηγούμενη πιλοτική έκδοση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyDot.

Ο ιστότοπος εμφάνιζε μια σελίδα σύνδεσης που προοριζόταν για χρήστες στους οποίους είχε χορηγηθεί πρώιμη πρόσβαση στην πλατφόρμα.

«Καλώς ήρθατε στην πιλοτική έκδοση της TRUTH Social», ανέφερε το μήνυμα καλωσορίσματος στην πλατφόρμα. «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που σας έχουμε εδώ και εκτιμούμε πραγματικά την υπομονή σας, ενώ κάνουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ πιο προσιτή σε όλους».

Η πιλοτική έκδοση της πλατφόρμας “κατέβηκε” λίγο μετά την κοινοποίηση της διεύθυνσής της στο διαδίκτυο. Το domain του ιστότοπου ανακατευθύνει τώρα τους χρήστες στο truthsocial.com, όπου μπορούν να μπουν στη λίστα αναμονής.

Τον περασμένο μήνα, η TMTG αποτιμήθηκε στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση την τιμή της μετοχής της Digital World Acquisition Corp (DWAC) που χρησιμοποιήθηκε για να εισαχθεί η επιχείρηση του Τραμπ στο χρηματιστήριο και η οποία αυξήθηκε κατά 20% μετά την εμφάνιση λεπτομερειών για την εισαγωγή της πλατφόρμας στο κατάστημα εφαρμογών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πρώτη του ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth SocialΣύμφωνα με το Bloomberg, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πληροφορία διαθέσιμη σχετικά με τα οικονομικά, τα στελέχη ή άλλες δραστηριότητές της TMTG. Ωστόσο, τον Οκτώβριο η εταιρεία ανακοίνωσε την συγχώνευσή της με την DWAC, η οποία φέρεται να χορήγησε 293 εκατ. δολάρια στην TMTG με αντάλλαγμα μετοχές της εταιρείας. Η DWAC είχε κεφαλαιοποίηση σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια όταν έγινε γνωστή η είδηση της συγχώνευσης.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα είναι πρόεδρος της TMTG, ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη δημιουργία της Truth Social το περασμένο φθινόπωρο, λέγοντας ότι η πλατφόρμα θα δημιουργήσει ένα αντίπαλο κοινωνικό δίκτυο στην τρέχουσα «φιλελεύθερη κοινοπραξία μέσων ενημέρωσης» και «θα αντεπιτεθεί στις εταιρείες Big Tech της Silicon Valley, οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει τη μονομερή εξουσία τους για να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές στην Αμερική».

«Δημιούργησα το TRUTH Social και το TMTG για να αντισταθώ στην τυραννία της Big Tech. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, αλλά ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει φιμωθεί», δήλωσε τον Οκτώβριο.

Ο Σκοτ Στ. Τζον, εκτελεστικός παραγωγός των τηλεοπτικών εκπομπών Deal or No Deal και του America’s Got Talent, ορίστηκε επικεφαλής των εταιρικών δραστηριοτήτων της TMTG+ και θα επιβλέπει την υπηρεσία.

https://twitter.com/gillyworks/status/1493770226491482118?s=20&t=EQoWBGSN5dWiHcKE69QGZg

«Το Truth Social μοιάζει πολύ με το φεστιβάλ Fyre- ξέρετε, αυτό στο οποίο ακόμη και η Anna Delvey είπε όχι», έγραψε ο χρήστης @gillyworks, αναφερόμενος στο μουσικό φεστιβάλ που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο φιάσκο και την γυναίκα που εξαπάτησε τράπεζες, μέλη της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης και ξενοδοχεία, προσποιούμενη μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμο.

«Το Truth Social θα είναι τόσο επιτυχημένο όσο το Trump University, το Trump Foundation και ο δύο φορές κατηγορούμενος αποτυχημένος», ανέφερε ο χρήστης @mmpadellen. «Και αυτή είναι η Αλήθεια».

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος