Ο νέος υπερήρωας του Jon Voight λέγεται «Trumper-man»

Λένε πως η ζωή μιμείται την τέχνη. Αλλά καμιά φορά, η ζωή αποφασίζει να μιμηθεί το πιο παράλογο σενάριο — εκείνο που ούτε το Netflix δεν θα αγόραζε με πρόφαση τη νεοτερικότητα.

Ποια νεοτερικότητα, θα πείτε, μόλις διαβάσετε την επόμενη είδηση: ο Jon Voight, διάσημος ηθοποιός, φανατικός υποστηρικτής του Donald Trump και (μέχρι πρότινος) άτυπος συμβουλάτοράς του, ανακηρύχθηκε τώρα επίσημος σύμβουλος του Προέδρου για το πώς να «σώσει» το Χόλιγουντ.

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο μπαμπάς της Τζολί αναλαμβάνει να «σώσει» το Χόλιγουντ. Και κάπου εδώ, το σενάριο ξεφεύγει από την οθόνη.

Τι κρατάει ο Ναπολέων;

Μετά την εξαγγελία του Τραμπ για επιβολή δασμών 100% στις ξένες ταινίες (Marvel, Disney+ και Netflix — δεν ξέρω αν γελάνε ή κλαίνε), ο Voight κατέθεσε σχέδιο σωτηρίας που υπάγεται κάτω από τους υπότιτλους: «Ομοσπονδιακές επιδοτήσεις», «Φορολογικές διευκολύνσεις», «Συμφωνίες συμπαραγωγής με άλλες χώρες» (εκτός αν τολμήσουν να παράγουν κάτι καλύτερο από τις ΗΠΑ, τότε… δασμοί!). Και φυσικά, «Κατάρτιση εργαζομένων αλά αμερικάνικα».

Και κάπου εδώ, το Twitter (δηλαδή το Χ — γιατί το Twitter δεν ήταν φιλικό προς τον Τραμπ) και το TikTok έπιασαν φωτιά.

«Τώρα που ακούσαμε τις απόψεις του Jon Voight, γιατί να μην ακούσουμε και τον Mickey Rourke για το πώς θα ενισχυθεί το παγκόσμιο box office; […] Ή τον δήμαρχο από το Jaws για το πότε πρέπει να ανοίγουν οι παραλίες […] Ίσως και τον Steven Seagal για την αναγέννηση των πολεμικών τεχνών […] Μήπως τη Miss Piggy, μαζί με τον Joker και τον Thanos, για το πώς να σώσουμε τις τοξικές σχέσεις […] Τον Walter White για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ή και τον Joffrey Baratheon για το πώς να φέρουμε παγκόσμια ειρήνη.»

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Αν συνεχίσουμε έτσι, μέχρι αύριο θα περιμένουμε pitch από τον Hannibal Lecter για σωστή διατροφή, από τον Bruce Wayne για παιδική ψυχολογία και από την Annie Wilkes (Misery) για την αντιμετώπιση της τοξικής fandom κουλτούρας.

Η τέχνη του να δείχνεις σοβαρός, χωρίς να είσαι

Το Χόλιγουντ δεν αντιμετωπίζει μικρά προβλήματα. Η βιομηχανία αλλάζει στην εποχή του streaming. Τεράστιες διεθνείς αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία, δεν επηρεάζονται συχνά από αυτές τις αλλαγές, καθώς έχουν τη δική τους παραγωγή που πάει χάρμα. Όλα αυτά, μαζί με την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στις αίθουσες (όχι μόνο στην Αμερική — εδώ μάθαμε ότι αρκετοί θερινοί θα έχουν εισιτήριο 10 ευρώ στην Ελλάδα) και τη μείωση της προσέλευσης. Όλα αυτά, στην εποχή που έχει ξεκινήσει ο διάλογος για την παραγωγή μέσω τεχνολογίας και AI. Και σε αυτά τα προβλήματα, υποτίθεται πως τη λύση την έχει στο τσεπάκι του ο Jon Voight.

Το σινεμά θέλει δημιουργικότητα, όχι σωτήρες

Η κινηματογραφική βιομηχανία δεν θα σωθεί από πολιτικά σχήματα ή celebrity φιγούρες που μοιάζουν περισσότερο με καρικατούρες, παρά με λύτες προβλημάτων. Αυτό που χρειάζεται είναι φρέσκες ιδέες, νέες αφηγήσεις, τεχνολογική προσαρμογή — και, ίσως, μια γερή δόση αυτοσαρκασμού (το τελευταίο επετεύχθη με την παραπάνω είδηση, αλλά όχι με τον σωστό τρόπο).

Γιατί αν το μέλλον του Χόλιγουντ εξαρτάται από τον Jon Voight, όπως είπε χρήστης του Χ, «τότε η επόμενη μεγάλη παραγωγή του Netflix ίσως πρέπει να λέγεται Πλανήτης Των Σωτήρων — μια δυστοπική σάτιρα όπου η ανθρωπότητα καλεί τον πιο ακατάλληλο άνθρωπο για κάθε κρίση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος